Kokosiniai sausainiai
Reikės (10-12 sausainių):
- 2 puodelių kokosų drožlių
- 3 šaukštų agavų ar klevų sirupo
- 1/4 puodelio akvafabos (skysčio nuo avinžirnių)
- 1/4 šaukštelio obuolių acto
- 1 šaukšto migdolų miltų
- 1/2 šaukštelio vanilės esencijos (nebūtina)
- 1 šaukšto kokosų aliejaus (neištirpdyto)
- žiupsnelio druskos
Kaip gaminti
1 puodelį kokosų drožlių dedame į virtuvinį maisto smulkintuvą ir kelias minutes malame.
Tada dedame sirupą, miltus, aliejų, druską, vanilę, likusias kokosų drožles ir viską sumalame keliais papulsavimais, kad susimaišytų.
Akvafabą kartu su obuolių actu išplakame iki standžių putų (plakame bent kelias minutes, nelygu plakiklio galingumas).
Jas sumaišome su kokosų mase.
Rankomis formuojame rutuliukus ir dedame juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepame įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 20-23 min., kol sausainiai gražiai paruduoja.
Iškepusius paliekame visiškai atvėsti, galima papildomai apglaistyti juodu šokoladu.
Laikome sandariame inde.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Follow your spoon“.