Šis pyragas su sutirštintu pienu ir persikais yra būtent toks! Nesudėtingas ir labai gardus. Be to, pyragas labai skanus patiektas su ledais.
Pyrago kepimo laikas priklauso nuo kepimo formos dydžio. Aš dažniausiai naudoju 23 cm skersmens kepimo formą. Jei naudosite didesnę kepimo formą, pyragas keps kiek trumpiau. Jei mažesnę – ilgiau.
Pyragas su sutirštintu pienu ir persikais (10 porcijų)
Reikės:
- 1 skardinės (395 g) sutirštinto saldaus pieno
- 200 g miltų
- 120 g sviesto
- 100 g grietinės ar natūralaus jogurto
- 3 kiaušinių
- 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 didelės skardinės (800 g) konservuotų persikų saldžiame sirupe
Gaminimas
Sviestą išlydome, paliekame šiek tiek pravėsti.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
Viename dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska.
Į kitą dubenį įmušame kiaušinius, supilame kondensuotą pieną, sviestą, sudedame vanilę. Išplakame plaktuvu. Sudedame grietinę, išmaišome. Po to įsijojame miltus ir išplakame.
Ant išardomos kepimo skardos dugno (naudojau 23 cm skersmens) patiesiame kepimo popierių ir supilame tešlą.
Persikų puseles nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir įpjaustome. Persikus išdėliojame ant tešlos (tik nereikia įspausti).
Persikų puseles nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir įpjaustome. Persikus išdėliojame ant tešlos (tik nereikia įspausti).
Kepame pyragą įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 min. Ar pyragas iškepęs, patikriname mediniu dantų krapštuku.
Kai pyragas iškepa, apipjauname aplinkui ir nuimame formos kraštus. Jei norite, prieš patiekiant pyragą galite apibarstyti cukraus pudra.