Žinoma, daržoves sriubai galite rinktis pagal savo nuožiūrą. Galite dėti mažiau pomidorų, paprikų, daugiau morkų, česnako ir t.t. Į sriubą taip pat papildomai galite įdėti bulvių.
Jei norite trintos sriubos, tuomet sutrinkite ne tik daržoves, bet ir išvirtus lęšius. Na, o sriubos tirštumą reguliuokite pagal savo skonį.
Lęšių sriuba su daržovėmis
6 porcijoms reikės:
- 1 stiklinės nevirtų raudonųjų lęšių
- 4 vidutinio dydžio pomidorų
- 2 vidutinio dydžio svogūnų
- 2 vidutinio dydžio morkų
- 1 žaliosios paprikos
- 1 raudonosios paprikos
- 1 saliero stiebo
- 2 česnako skiltelių
- 2 stiklinių daržovių sultinio (arba 1 sultinio kubelio + karšto vandens)
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 0,5-1 arb. š. druskos
- 2/3 arb. š. ciberžolės miltelių
- 1/4 arb. š. juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Lęšius užpilame šaltu vandeniu ir paliekame brinkti pernakt. Arba bent kelias valandas prieš sriubos virimą.
Morkas ir svogūnus nulupame, supjaustome mažais kubeliais. Pomidorus, paprikas ir salierą taip pat susmulkiname mažais kubeliais. Česnako skilteles nulupame, susmulkiname.
Didelėje keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ant aukštesnės vidutinės ugnies. Sudedame visas daržoves ir kepiname vis pamaišydami, kol daržovės suminkštėja. Po to daržoves sutriname trintuvu arba kokteilinėje.
Į vieną puodą supilame sutrintas daržoves, išbrinkusius lęšius ir sultinį. Įpilame vandens (jo kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo norėsite sriubos).
Sriubą kaitiname ant vidutinės aukštesnės ugnies, kol užverda. Tada verdame 20 minučių bei pagardiname prieskoniais. Jei reikia, įdedame daugiau druskos (pagal skonį).