Lengvo skonio kepenėlių paštetas
Reikės:
- 800 g vištų kepenėlių
- 0,5 litro pieno
- 2 svogūnų
- 5 skiltelių česnako
- 4 šaukštų lydyto („ghee“) sviesto
- 5 žirnelių pipirų
- laurų lapo
- rozmarinų šakelės
- 2 obuolių
- 50 ml burbono
- stiklinės vandens
- 50 ml riebios grietinėlės
- mažiau nei pusės citrinos sulčių
- 250 g sviesto
- druskos ir pipirų pagal skonį
Kaip gaminti
Vištų kepenėles užpilame pienu, kad apsemtų, ir paliekame valandai. Svogūnus sukapojame ir kartu su česnakais kepiname su lydytu sviestu, kol tampa minkšti, bet ne apskrudę.
Į keptuvę įmetame pipirų žirnelius, laurų lapą, šakelę rozmarinų, du nuluptus smulkintus obuolius. Supilame burboną ir stiklinę vandens.
Paliekame troškinti, kol nugaruos alkoholis ir obuoliai taps minkšti. Išimame laurų lapą ir pipirus, masę supilame į smulkintuvą.
Piene išmirkytas kepenėles nukošiame ir sudedame į keptuvę su pora šaukštų lydyto sviesto. Apkepiname, kepenėlių vidus turi likti lengvai rausvas, neperkepęs.
Pakepintas kepenėles su visu skysčiu pilame į smulkintuvą (kur jau yra svogūnai).
Supilame grietinėlę, mažiau nei pusės citrinos sultis ir smulkiname, kol masė šilta.
Į gautą masę dedame druskos ir pipirų, įmaišome gabaliukais pjaustytą kambario temperatūros sviestą (apie 100 g).
Masę sudedame į indus ir užpilame tirpintu sviestu (apie 150 g).