Žinoma, kiaušinius galima sunaudoti ir gaminant salotas, mišraines ir kitus patiekalus.
Mūsų šeimoje labiausiai pamėgti yra kiaušinių kepsneliai, kurie nuo stalo dingsta akimirksniu.
Kiaušinių kepsneliai
Reikės:
- 3 kiaušinių,
- 1 v. š. miltų,
- 1 v. š. džiūvėsėlių,
- 1 v. š. grietinės,
- 1 v. š. persilado,
- pipirų ir druskos,
- aliejaus kepimui
Kaip gaminti
Kiaušinius sutarkavau burokine trintuve.
Į kiaušinius subėriau miltus, džiūvėsėlius (galite įdėti ir tarkuoto sūrio), įdėjau grietinės, pagardinau prieskoniais ir išmaišiau.
Iš paruoštos masės drėgnomis rankomis formavau kepsnelius. Iš recepte nurodytų produktų kiekio man gavosi nedideli 6 kepsneliai.
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi sudėjau kepsnelius ir juos apkepiau iš abiejų pusių (atsargiai, nes kepant kepsneliai truputį „šaudo“).
Skanaus!