Reikės:
- 80 g avinžirnių miltų
- 110 g ryžių miltų
- 45 g sezamų sėklų
- 45 g juodųjų sezamų sėklų
- 20 g ispaninių šalavijo sėklų
- 150 g vandens
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- ½ a. š. malto kumino
- ½ a. š. ciberžolės miltelių
- 1/8 a. š. druskos
Kaip gaminti
Suberiame į dubenį sausus ingredientus ir permaišome.
Įpilame 100 ml vandens ir išmaišome. Toliau pilame pagal poreikį tol, kol tešla sušoks į vientisą kamuoliuką.
Tešlą plonai (1-2 mm) iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lapų.
Tešlą dedame ant kepimo skardos ir supjaustome norimo dydžio ir formos gabaliukais.
Krekerius kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min.
Visiškai atvėsiname ir nukeliame nuo skardos.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame Oksanai ir tinklaraščiui „Sveikas receptas“.