Ar pakaks tiek argumentų, kodėl jį mėgstu gaminti?
Bet šįsyk svarbiausias argumentas plovui gaminti buvo vaikų dovanotas emaliuotas ketaus puodas. Taip norėjosi kuo greičiau jį išmėginti – ir pagaliau ponas plovas ketaus puode!
Gavosi labai skanus, tiksliau – tobulas. Manau, puodas irgi tam turėjo nemažai įtakos, kaip manote?
Reikės:
- 1,5 kg kiaulienos (naudojau sprandinę ir šoninę),
- 0,5 kg plikytų ryžių,
- 3 morkų,
- 2-3 svogūnų,
- česnako,
- prieskonių plovui (patikėkit, bet su šiais prieskoniais plovas gaunasi tobulas),
- rūkytos paprikos miltelių,
- lauro lapų,
- pipirų ir druskos,
- aliejaus kepti
Kaip gaminti
Keptuvėje aliejuje pakepinau svogūnus, pjaustytą mėsą ir griežinėliais pjaustytas morkas. Pagardinau prieskoniais ir druska.
Į puodą sudėjau visą keptuvės turinį, ant viršaus subėriau po tekančiu vandeniu perplautus ryžius.
Viską pagardinau plovo prieskoniais, įdėjau lauro lapus, česnako skilteles (galite dėti visą nelukštentą česnako galvą), juodųjų pipirų žirneliais, druskos ir įpyliau vandens (virš ryžių vandens turi būti ne mažiau kaip per du pirštus).
Puodą uždengiau ir pastačiau į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ~ 1 val. 20 min. - 1 val. 30 min.
Štai ir viskas. Plovas pagamintas. Ryžiai birūs, mėsytė minkšta. Visiškas apsivalgymas!
Skanaus!