Nuostabi jautienos užkandėlė, verta vietos ant švenčių stalo

2021 m. kovo 25 d. 19:34
Lrytas.lt
Konkursas
Laukdami Velykų dairomės receptų, kurie namuose sukurtų šventę. Vieną tokį mūsų receptų konkursui pasiūlė skaitytoja Reda D. Dalijamės jos receptu. Išbandykite!
Daugiau nuotraukų (1)
Nuostabus jautienos tartaras
Reikės:
  • 350 g jautienos kumpio
  • 2 šaukštų smulkinto svogūno
  • 2 šaukštų smulkintų kaparėlių
  • 1 šaukšto smulkintų marinuotų agurkėlių
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių lapelių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto Dižono garstyčių
  • 1 šaukšto raudonojo vyno acto
  • 2 šaukštų konjako ar brendžio
  • 1 šaukšto Vorčesterio padažo
  • 2 putpelės kiaušinių
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Kaip gaminti
Jautieną nuplauname, nusausiname, gausiai apibarstome druska ir palaikome šaldytuve 1 valandą, bet ne ilgiau negu 2 val.
Po 1 valandos mėsą nuplauname tekančiu vandeniu ir nusausiname.
Jautieną supjaustome smulkiais kubeliais sudedame smulkintus marinuotus agurkėlius, kaparėlius, svogūnus, Dižono garstyčias, smulkintas petražoles, alieju, konjaką/brendį, vyno actą, Vorčesterio padažą, druską, pipirus ir viską išmaišome.
Ant tartaro viršaus uždedame putpelės kiaušinio trynį.
Prieš valgant viską išsimaišome, o valgome su skrudintu prancūzišku batonu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.