Nuostabus jautienos tartaras
Reikės:
- 350 g jautienos kumpio
- 2 šaukštų smulkinto svogūno
- 2 šaukštų smulkintų kaparėlių
- 1 šaukšto smulkintų marinuotų agurkėlių
- 2 šaukštų smulkintų petražolių lapelių
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto Dižono garstyčių
- 1 šaukšto raudonojo vyno acto
- 2 šaukštų konjako ar brendžio
- 1 šaukšto Vorčesterio padažo
- 2 putpelės kiaušinių
- šiek tiek druskos ir pipirų
Kaip gaminti
Jautieną nuplauname, nusausiname, gausiai apibarstome druska ir palaikome šaldytuve 1 valandą, bet ne ilgiau negu 2 val.
Po 1 valandos mėsą nuplauname tekančiu vandeniu ir nusausiname.
Jautieną supjaustome smulkiais kubeliais sudedame smulkintus marinuotus agurkėlius, kaparėlius, svogūnus, Dižono garstyčias, smulkintas petražoles, alieju, konjaką/brendį, vyno actą, Vorčesterio padažą, druską, pipirus ir viską išmaišome.
Ant tartaro viršaus uždedame putpelės kiaušinio trynį.
Prieš valgant viską išsimaišome, o valgome su skrudintu prancūzišku batonu.