Dalijamės Redos receptu. Išbandykite – nesigailėsite.
Tailandietiška sriuba su vištiena, krevetėmis ir kokosų pienu
Reikės:
- 300 gramų vištienos krūtinėlės
- 10 vienetų krevečių (nevirtų, su kiautais)
- 250 gramų rudųjų pievagrybių
- 400 mililitrų kokosų pieno
- 400 mililitrų vištienos sultinio
- 2 svogūnų
- 2 skiltelių česnako
- 2 šaukštų kario pastos (naudojau raudoną tailandietišką)
- 2 šaukštų žuvies padažo (arba sojų padažo)
- 1 šaukšto aliejaus
- 1 šaukšto cukraus
- 1 žaliosios citrinos
Patiekti reikės:
- 1 saujos kalendrų
- 1 aitriosios paprikos
Kaip gaminti
Pirmiausia pasigaminame krevečių sultinį. Puode įkaitiname truputį kokosų aliejaus. Ant jo 2 minutes pakepame krevečių galvas ir kiautus. Užpilame viską vandeniu ir paverdame 10 min. Tada nukošiame.
Puode įkaitiname likusį kokosų aliejų, ant jo apkepame smulkintus česnakus, svogūnus ir kario pastą (apie 2 min).
Sudedame kąsnio dydžio gabalėliais pjaustytą vištieną ir kepame dar 3 minutes.
Supilame kokosų pieną, sultinį, cukrų, žuvies ar sojos padažą bei sudedame ketvirčiais pjaustytus pievagrybius. Viską kaitiname ant vidutinės kaitros 10 min (bet neužverdame).
Sudedame išlukštentas krevetes ir paverdame dar 3 minutes.
Sriubai leidžiame šiek tiek pravėsti ir galiausiai įspaudžiame žaliosios citrinos sultis.
Patiekiame pagardinę šviežiomis kalendromis ir smulkinta aitriąją paprika.
Skanaus!