Dalijamės didelio populiarumo sulaukusiu receptu. Ypatingo skonio vištienai suteikia saulėje džiovinti pomidorai, o kad skonio būtų dar daugiau – naudokite aliejų, kuriame jie buvo konservuoti.
Išbandykite – nenusivilsite.
Vištiena su saulėje džiovintais pomidorais
4 porcijoms reikės:
- maždaug 600 g vištienos šlaunelių mėsos be kaulų
- 2-3 česnako skiltelių
- 100 g saulėje džiovintų pomidorų, konservuotų aliejuje (aliejų nuvarvinkite)
- 2 v. š. aliejaus, kuriame buvo konservuoti pomidorai,
- 2 a. š. garstyčių
- 200 ml vištienos sultinio
- 200 ml grietinėlės
- 100 ml baltojo vyno
- bazilikų
- 30 g kietojo sūrio (tarkuoto)
- 0,5 a. š. druskos
- pipirų.
Kaip gaminti
Vištienos šlauneles perpjaukite horizontaliai perpus, apibarstykite druska ir pipirais.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite kepti mėsą ir kepkite iš abiejų pusių maždaug po 3 minutes, kol apskrus. Vištieną perkelkite į lėkštę.
Į keptuvėje likusį aliejų dėkite trintus česnakus, paskrudinkite 15 sekundžių. Supilkite vyną ir leiskite užvirti, pamaišykite mentele, kad išgaruotų alkoholis. Po 1 minutės dėkite garstyčias, supilkite grietinėlę ir sultinį, dėkite saulėje džiovintus pomidorus. Leiskite užvirti ir kaitinkite dar 2-3 minutes. Įmaišykite tarkuotą sūrį.
Paragaukite, paskaninkite druska, pipirais.
Įmaišykite bazilikus (juos galima pakeisti špinatais), tada sugrąžinkite į keptuvę vištieną ir viską kartu pakaitinkite dar minutę.
Patiekite su bulvių koše, ryžiais, makaronais ar su balta duona.