Tešlos gamyba, kepimas, skonis – viskas pranoko lūkesčius. Jokių gumuliukų, jokio keptuvės tepimo, ir tiesiog puikaus skonio blynai tapo favoritiniais.
Mano versijoje nėra cukraus, nes manau, kad tie, kas nori saldžiai, lietinius gali valgyti su uogiene ar saldinta plakta grietinėle, ledais, blynus gausiai apiberti milteliniu cukrumi ir pan. Bet jei į kasdienių blynų tešlą beriate cukrų, berkite į šią tešlą drąsiai.
12 blynų reikės:
- 500 ml pieno (renkuosi 3,5 proc.)
- 7 kupinų šaukštų kukurūzų ar bulvių krakmolo
- 4 šaukštų augalinio aliejaus
- 3 kiaušinių
- 1 šaukštelio druskos
Krakmolą suberiu į gilų indą, dedu druską ir kiaušinius ir pradedu maišyti. Supilu aliejų ir vėl maišau. Galiausiai supilu pieną ir šluotele plaku iki krakmolas visiškai susijungia su skystais produktais.
Įkaitinu keptuvę, lietiniams naudoju specialią, su nepridegančia danga.
Pilu kelis nedidelius samčius tešlos, ją tolygiai paskirstau po keptuvę. Vieną lietinio pusę kepu apie minutę. Silikonine mentele patikrinu ar nėra prie dugno prilipusių dalių ir blyną apverčiu. Kepu irgi apie minutę.
Svarbu: prieš kepant naują lietinį, tešlą būtina išmaišyti, nes krakmolas kosminiu greičiu nusėda ant indo dugno.
Lietinius tiekiu tiek karštus, tiek atvėsusius. Dalį ruošiu su įdaru ir užšaldau.