Indiška pomidorų sriuba
Reikės (4 valgytojams):
- 700 g pomidorų
- 1–3 šaukštų aliejaus
- 1 lauro lapo
- 4 vidutinio dydžio svogūnų
- 2–3 skiltelių česnako
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
- 2 kupinų šaukštų smulkiai pjaustytų kalendrų
- 3 stiklinių vandens
- 1 šaukšto krakmolo
- 2 šaukštų grietinės arba natūralaus jogurto
Kaip gaminti
Pomidorus pusei minutės panardinkite į verdantį vandenį. Kai išgriebsite, perpilkite šaltu vandeniu – odelė lengvai nusilups. Nuluptus pomidorus supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite svogūnus. Sutrinkite česnakus.
Vidutinio dydžio puode įkaitinkite aliejų, pakepinkite pomidorus ir svogūnus iki minkštumo. Įmeskite lauro lapą. Suberkite druską, sutrintus česnakus, juoduosius pipirus ir kalendras. Užpilkite vandeniu. Maišydami užvirinkite ir virkite ant mažos kaitros 15–20 minučių.
Atskirai šaltame vandenyje ištirpinkite krakmolą ir gerai jį išmaišykite.
Nukaiskite puodą, leiskite sriubai keletą minučių pravėsti ir pertrinkite per sietelį arba išsukite elektriniu trintuvu. Vėl užkaiskite puodą, supilkite krakmolą ir maišydami virkite kelias minutes, kol sriuba sutirštės.
Pilkite sriubą į lėkštes ir, jei norite, įdėkite grietinės arba natūralaus jogurto.
P.S. Jei norite daugiau pomidorų skonio ir sodresnės spalvos, virdami įpilkite natūralios pomidorų tyrės.