Jau anksčiau esu dalinęsis receptu, kaip išsikepti karką, prieš tai ją išvirus aluje. Receptą rasite čia. O dabar dalinuosi kitokiu receptu.
Karką įtriname pasiruoštu mišiniu iš sviesto, česnakų, druskos, pipirų mišinio, maltų kmynų.
Skardos dugną ištepame taukais, išklojame stambiai smulkintais svogūnais. Sustatome karkas ir pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 1 val.
Po valandos į skardą įpilame tamsaus alaus. Rinkdamiesi alų šiam patiekalui nepirkite paties pigiausio. Prisiminkite savo automobilius – į juos irgi pilame ne prasčiausią alyvą. Tad ir savęs neskriauskite.
Alaus pilame tiek, kad skardoje jo būtų apie 2 cm.
Tada, nelygu karkų dydis, kepame apie 4 val. Viso kepimo metu laistome karkas alumi. Rekomenduoju tai daryti kas 20-30 min.
Tokio kepimo metu karkos odelė taps traški, o mėsa sultinga ir byrės nuo kaulų.
Iškeptą karką patiekiame su bulvytėmis ir raugintais kopūstais.
Bulvytes pirma apverdame. Tada įpjauname ir gardiname sviesto, česnakų ir krapų mišiniu. Apkepame orkaitėje.
Raugintus kopūstėlius gardiname svogūnu, aliejumi ir kmynais.
Na, ir liko linksmoji dalis – šio karališko patiekalo valgymas.