Laidos „Gardu Gardu“ vedėjas profesionalus konditeris Ali Gadžijevas siūlo išsikepti labai paprastai pagaminamus purius pyragaičius su aguonomis. O prie jų idealiai tiks sūrio kremas.
Aguoniniai pyragaičiai su sūrio kremu
Tešlai reikės:
- 150 g sviesto
- 2 kiaušinių
- 75 g cukraus
- žiupsnelio druskos
- 100 g miltų
- 5 g kepimo miltelių
- 70 g aguonų
Kremui reikės:
- 200 g kreminio sūrio
- 200 g grietinėlės
- 100 g miltelinio cukraus
- šlakelio vanilės ekstrakto
Kaip gaminti
Sviestą ištirpinti ir kaitinti, kol įgaus rusvą spalvą ir pradės kvepėti riešutais. Paruošus palikti atvėsti.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, kol susidarys standžios putos. Suberti miltus, kepimo miltelius, aguonas ir permaišyti.
Pravėsusį sviestą perkošti ir plakant po truputį supilti į tešlą. Plakti, kol sviestas visiškai pasiskirstys ir tešla taps vientisa.
Tešlą supilstyti į kepimo formeles ar žiedus. Jei formelės metalinės, prieš pilant ištepti sviestu ir pabarstyti miltais.
Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Iškepusius atvėsinti.
Kremui skirtus ingredientus išplakti ir, supylus į konditerinį maišelį, papuošti pyragaičius. Pagardinti šviežiomis uogomis.
Skanaus!