Dalijamės jos receptu – išbandykite dar iki švenčių.
Salotos „Žuvytės kūdroje“
Reikės:
- šprotų aliejuje – 150 g
- virtų morkų – 80 g
- virtų bulvių – 150 g
- kietai virtų kiaušinių – 2 vnt.
- svogūnų – 50 g
- druskos – pagal skonį
- kietojo sūrio – 50 g
- majonezo – 100 g
- žalumynų puošti
Kaip gaminti
Iš anksto išvirkite morkas, bulves ir kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite. Pirmasis sluoksnis – morkos, ant jų plonai tepame majonezo.
Antras sluoksnis – bulvės, ant jų berkite truputį druskos ir supilkite aliejų iš šprotų skardinės – bulvės nebus sausos. Vėl aptepkite majonezu.
Dėkite šprotus – supjaustytus arba sutrintus šakute. Supjaustykite svogūną, dėkite ant žuvies. Aptepkite majonezu. Sekantis sluoksnis – virti kiaušiniai. O paskutinis sluoksnis – tarkuotas sūris su majonezu. Papuoškite salotas šprotais taip, lyg žuvytės nardytų užšalusiame ežere.
Dėkite salotas į šaldytuvą 2-3 valandoms. Prieš patiekdami galite papildomai papuošti žolelėmis. Skanaus!