Dalijamės jos receptu.
Šventiniai lietiniai su ikrais
4 porcijoms reikės:
- 100 g lašišinių žuvų ikrų
- 40 g grietinės
- 2 kiaušinių
- 200 ml pieno
- 40 g kvietinių miltų
- 3 g cukraus
- 4 g druskos + 2 g grietinei pabarstyti
- 20 g alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti
Į dubenį mušame kiaušinius, pilame pieną ir lengvai išmaišome.Tuomet beriame miltus, cukrų bei druską ir maišome šluotele iki miltai pilnai išsimaišys piene.
Į įkaitintą keptuvę (kaitra vidutinė) pilame alyvuogių aliejų ir popieriniu rankšluostuku ištriname juo keptuvę, kad ši pasidengtų plonu riebalo sluoksniu (rankšluostuką išsaugom tolimesniam kepimui).
Samčiu pilame tešlą į keptuvę ir paskleidžiame ją plonu telos sluoksniu. Kraštams pradėjus skrusti, mediniu smeigtuku ar mentele verčiame blyną ir kepame dar apie minutę. Dedame blyną į lėkštę ir kepame blynus kartodami kepimo procesą nuo pradžių - triname riebaluotu popieriniu rankšluostuku, pilame tešlą ir t.t.
Iškepus visus blynus ir sukrovus juos vieną ant kito lėkštėje, viršutini blyną tepame grietine vienodu sluoksniu, dedame lašišinius ikrus ir patiekiame.
Skaniai!