Nekeptos tartaletės su spanguolėmis
Reikalingi produktai
Pagrindui:
- 70 g anakardžių
- 50 g avižinių dribsnių
- 30 g kakavos
- 120 g šviežių datulių be kauliukų (apie 12 vienetų)
Kremui:
- 130 g anakardžių (geriausia prieš gaminimą pamirkyti vandenyje per naktį
- 60 g kokosų kremo (naudojame tik kietąją dalį nuo skardinės viršaus)
- 20 g tirpinto kokosų aliejaus
- 60 ml klevų sirupo
Spanguolių uogienei:
- 85 g šaldytų arba šviežių spanguolių
- 30 ml klevų sirupo
- 1/2 a.š. cinamono
- 30 ml citrinos sulčių
Kaip gaminti
Spanguoles kartu su kitais ingredientais sudedame į prikaistuvį. Išmaišome ir verdame apie 15 minučių, kol uogos suminkštės. Išvirusias sutriname maisto smulkintuvu ir paliekame atvėsti.
Visus ingredientus skirtus pagrindui sudedame į trintuvą ir susmulkiname iki vientisos, lipnios masės. Jeigu sunkiai trinasi, galima įpilti kelis šaukštus vandens. Gautą masę paskirstome į formeles, gerai prispaudžiame tiek kraštus, tiek dugną. Dedame į šaldytuvą, kol paruošime kitus sluoksnius.
Kremui skirtus ingredientus sudedame į kokteilinę ir susmulkiname iki vientisos, kreminės konsistencijos. Kremą pilame ant pagrindo, dedame po šaukštelį uogienės ir paskirstome su mediniu pagaliuku.
Paruoštas tartaletes mažiausiai 4 valandas laikome šaldytuve, o po to skanaujame.
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame Rimai ir tinklaraščiui „Sveikas receptas“.