Jo receptą konkursui atsiuntė mūsų skaitytoja Nijolė.
„Skruzdėlynas“
Reikės:
- 5 kiaušinių,
- vanilinio cukraus,
- 15 valgomųjų šaukštų miltų,
- pusės litro medaus (naudoju dirbtinį),
- 1 stiklinės cukraus,
- pusės litro vandens.
Kaip gaminti
Pasidarome kietoką tešlą, palaikome apie valandą šaldytuve, po to darome lapus ir verdame aliejuje.
Puode užkaičiame medų su cukrumi ir vandeniu, kai užverda, sulėtiname ugnį, mirkome lapus ir dedame į didelį indą, kad medus, kuris nesusigėrė, nuvarvėtų.
Lapus dėliojame lėkštėje kokia norime forma – ir suformuojame „Skruzdėlyną“.
„Skanaus!“ – palinkėjo Nijolė.
„Skanaus!“ – palinkėjo Nijolė.