Trijų šokoladų tortas: kas ragavo – visi liko sužavėti

2021 m. kovo 7 d. 12:43
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Receptas
Trijų šokoladų tortą kepiau šventėms. Mūsų šeimoje valgytojų skoniai labai skirasi, todėl įtikti visiems be galo sunku.
Daugiau nuotraukų (2)
Niekam nesakiusi pagaminau trijų šokoladų tortą – ir neapsirikau. Tortas buvo išties labai gardus, sodraus skonio, ir tiems, kurie jį ragavo, labai labai patiko. Man tai didžiausias įvertinimas.
Dalinuos šio torto receptu.
Jį gaminau 26 cm skersmens tortinėje atsegamais šonais. 
Trijų šokoladų tortas
Biskvitui reikės:
  • 3 kiaušinių,
  • 90 g cukraus,
  • 90 g miltų,
  • 2 v. š. kakavos,
  • 2 v. š. aliejaus,
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių.
Juodojo šokolado sluoksniui reikės:
  • 200 g juodojo šokolado,
  • 200 g grietinėlės,
  • 100 g natūralaus jogurto,
  • 50 g sviesto,
  • 13 g želatinos + 8 v. š. vandens (želatinai brinkinti)
Pieniško šokolado sluoksniui reikės:
  • 200 pieniško šokolado,
  • 200 g grietinėlės,
  • 100 g natūralaus jogurto,
  • 50 g sviesto
  • 15 g želatinos + 8 v. š. vandens (želatinai brinkinti)
Baltojo šokolado sluoksniui reikės:
  • 200 g baltojo šokolado,
  • 200 g grietinėlės,
  • 100 g natūralaus jogurto,
  • 50 g sviesto,
  • 15 g želatinos + 8 v. š. vandens (želatinai brinkinti)
Kaip gaminti 
Biskvitui kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakiau, įpyliau aliejų ir po truputį subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais ir kakava.
Tortinę išklojau kepimo popieriumi, supyliau masę ir kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 20-25 min. Ar gerai iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku.
Biskvitą palikau atvėsti.
Juodojo šokolado sluoksniui želatiną su vandeniu išbrinkinau apie 10-15 min., paskui pakaitinau iki granulytės ištirpo.
Grietinėlę (šaltą) išplakiau iki standžių putų.
Juodą šokoladą ištirpinau su sviestu ir į atvėsintą šokoladą sudėjau jogurtą, želatiną ir po truputį įmaišiau grietinėlę.
Į tortinę su biskvitu aplink biskvitą sudėjau braškes, apjuosiau acetatine juosta (dėl to šonai gaunasi gražesni ir lygesni) ir supyliau juodojo šokolado sluoksnį. Pastačiau stingti į šaldytuvą.
Pieniško ir baltojo šokolado sluoksnius gaminau kaip ir juodąjį.
Pagaminusi pienišką šokolado sluoksnį supyliau ant sustingusio juodo šokolado sluoksnio ir vėl pastačiau stingti.
Paskutinis sluoksnis – baltojo šokolado, kurį ruoškite kaip juodo ir pieniško šokolado sluoksnius.
Štai ir viskas. Tortas pagamintas, jei norite, galite puošti kaip jums patinka arba išvis nepuošti.
Šį tortą išties nėra sunku pagaminti, tik reikia trupučio laiko.
Skanaus!
tortasšaldytas tortas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.