O be to, jis puikiai atrodo, tad gali tapti tikra švenčių stalo puošmena. Pasidarykite sau šventę ir išsikepkite.
Sutirštinto pieno ir citrinų pyragas su baltymų kepure
Reikės:
- 300 g sausainių (paprastų, avižinių ar imbierinių)
- 120 g tirpinto sviesto
- 1 v. š. medaus
- 1 skardinės saldinto sutirštinto pieno
- 1/2 puodelio citrinų sulčių
- 1/4 puodelio cukraus (nebūtinai, jei užtenka saldumo, kurį suteikia sutirštintas pienas)
- 3 trynių
Baltymų kepurei (morengui):
- 3 baltymų
- 6 v. š. cukraus
- vanilinio cukraus
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Pagrindui sutrupinkite sausainius, sumaišykite su 2-3 v. š. tirpinto sviesto ir medumi. Kepimo formos dugną ir kraštus išklokite mase, suspauskite.
Suplakite sutirštintą pieną su citrinų sultimis, cukrumi, tryniais ir likusiu tirpintu sviestu.
Pilkite masę ant pyrago pagrindo ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 min.
Išplakite baltymus – kai jie šiek tiek sustandės, pilkite po šaukštą cukraus, vanilinį cukrų ir išplakite. Masė turi būti standi, o cukrus – ištirpęs.
Šaukštu sudėkite masę ant karšto pyrago su citrininiu įdaru ir dėkite kepti dar 15 min., kol baltymai gražiai paruduos.
Iškepusį dėkite ant grotelių ir leiskite atvėsti maždaug 1 val. Kai atvės, dėkite į šaldytuvą ir leiskite sutvirtėti mažiausiai 3 val.
Skanaus!