Razinų meduolis
Tešlai reikės:
- 250 g miltų,
- 140 g cukraus,
- 2 kiaušinių,
- 200 ml pieno,
- 200 g razinų,
- 1 a. š. actu nugesintos sodos,
- sviesto kepimo formai ištepti.
Kremui reikės:
- 50 g kambario temperatūros sviesto,
- 50 g slyvų džemo (ar kito rūgštesnio, o jei neturite rūgštaus, pilkite šiek tiek citrinos sulčių).
Sirupui reikės:
- 60 g cukraus,
- 50 ml vandens,
- šlakelio brendžio ar konjako.
Glajui reikės:
- miltelinio cukraus,
- citrinų sulčių.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Razinas gerai nuplaukite ir sumalkite.
Iš miltų, cukraus, kiaušinių, pieno ir sodos užmaišykite tešlą, sudėkite ir įmaišykite maltas razinas. Masę supilkite į sviestu išteptą kepimo formą ir kepkite apie 35 minutes. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Kai atvės, padalinkite į du lakštus.
Kremui išplakite sviestą, į jį įmaišykite džemą.
Sumaišykite sirupą ir apšlakstykite abu meduolio lakštus.
Ant vieno jų užtepkite kremą, ant jo dėkite viršutinę dalį.
Iš kelių šaukštų miltelinio cukraus ir citrinos sulčių paruoškite glaistą – sulčių pilkite tiek, kad glaistas liktų tąsus. Aptepkite juo meduolį ir patiekite.
Skanaus!