Reikės:
- 2 puodelių avinžirnių miltų
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- 1/2 šaukštelio ciberžolės
- 1/4 šaukštelio žolelių prieskonių
- 1/4 šaukštelio rūkytos paprikos
- kelių žiupsnių druskos
- 1 1/2 puodelio + 2 šaukštų vandens
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 puodelio tarkuoto moliūgo
- 1 pakelio natūralaus tofu
- 1 šaukštelio paukštienos prieskonių mišinio
- 3-4 pomidorų
Kaip gaminti
Dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, druska ir prieskoniais.
Tofu sutrupiname ir pakepame keptuvėje su paukštienos prieskoniais.
Moliūgą sutarkuojame, o pomidorus supjaustome riekelėmis.
Miltus sumaišome su vandeniu ir aliejumi, įmaišome sutarkuotą moliūgą ir dedame tešlą į aliejumi išteptą kepimo skardą.
Ant viršaus paskirstome iškepusį tofu ir išdėliojame pomidorus, juos papildomai galima apšlakstyti aliejumi ir apibarstyti druska, pipirais.
Kepame įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje 30 min (su kaitinimu iš viršaus ir apačios, be vėjelio) ir dar 10 min. grilio režimu.
Iškepusį pyragą prieš pjaustant paliekame kiek atvėsti.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Follow your spoon“.