Tradiciniai obuolių pyragai jau buvo kiek pabodę, tad šis yra tiesiog atgaiva tiek akims, tiek skonio receptoriams.
Vietoje obuolių galite naudoti bet kokius kitus mėgstamus vaisius ir uogas: avietes, slyvas, vyšnias ir pan.
Minkštas ir purus obuolių pyragas su traškiu migdolų bei trupinių viršumi
Reikalingi produktai
Pyrago pagrindui:
- 160 g kvietinių miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- žiupsnis druskos;
- 120 g sviesto (kambario temp.);
- 150 g cukraus;
- 2 kiaušinių (kambario temp.);
- 120 ml grietinės (kambario temp.);
- 1 a. š. vanilinio cukraus.
Viršui:
- 30 g kvietinių miltų;
- 50 g cukraus;
- 1/2 a. š. cinamono;
- 30 g sviesto (ištirpinto);
- 2 dideli obuoliai;
- sauja migdolų skiltelių;
- miltelinio cukraus.
Kaip gaminti
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
Orkaitę įkaitiname iki 180 °C ir patepame kepimo indą kokosų aliejumi arba patiesiame kepimo popierių.
Sviestą su cukrumi išplakame iki purumo. Įmušame kiaušinius, supilame grietinę ir suberiame vanilinį cukrų, viską vėl gerai išmaišome, geriausia rankiniu plaktuvu. Įmaišome miltus. Tešla turi gautis tiršta. Ją supilame į paruoštą kepimo formą.
Obuolius nulupame, pašaliname sėklas ir supjaustome mažais kubeliais. Beriame ant pyrago tešlos, juos įspausdami į tešlą.
Paruošiame trupinius viršui. 30g miltų sumaišome su 50g cukraus ir cinamonu. Įmaišome lydytą sviestą ir maišome tol, kol gausime stambius trupinius. Juos beriame ant obuolių, o ant viršaus – migdolus.
Kepame apie 40 minučių, orkaitės funkcija – su „vėjeliu“. Ar pyragas iškepęs, patikriname mediniu smeigtuku: jeigu pagaliukas neaplimpa tešla, pyragas yra iškepęs.
Iš orkaitės ištraukę pyragą, paliekame jį atvėsti ant grotelių.