Reikės:
- 300 g nulupto be sėklų moliūgo
- 4 kiaušinių
- 180 g cukraus
- 100 g graikinių riešutų
- 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus
- 3 šaukštų kakavos
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- 1 šaukštelio cinamono
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
Kaip gaminti:
Moliūgą smulkiai sutarkuojame.
Smulkintus graikinius riešutus pakepiname keptuvėje, kad jie įgautų aromatą.
Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi – iki baltumo ir stangrumo. Supilame aliejų, dar šiek tiek paplakame.
Sutarkuotą moliūgą lengvai nuspaudžiame rankomis (pašaliname susidariusį skystį) ir įmaišome į tešlą.
Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kakava ir cinamonu. Suberiame kepintus riešutus.
Viską lengvai išmaišome. Tešla turi išeiti maišoma šaukštu, bet tvirta.
Tešlą supilame į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 45–60 minučių. Ar pyragas jau iškepęs, patikriname į jį įsmeigdami medinį pagaliuką.
Puošiame pagal skonį.