Dizainerė pasidalijo pamėgtu receptu: šokoladinis moliūgų pyragas su riešutais

2021 m. vasario 19 d. 15:12
Audronė Bunikienė, dizainerė
Receptas
Šokoladinis moliūgų pyragas su riešutais
Daugiau nuotraukų (3)
Reikės:
  • 300 g nulupto be sėklų moliūgo
  • 4 kiaušinių
  • 180 g cukraus
  • 100 g graikinių riešutų
  • 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • 3 šaukštų kakavos
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
Kaip gaminti:
Moliūgą smulkiai sutarkuojame.
Smulkintus graikinius riešutus pakepiname keptuvėje, kad jie įgautų aromatą.
Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi – iki baltumo ir stangrumo. Supilame aliejų, dar šiek tiek paplakame.
Sutarkuotą moliūgą lengvai nuspaudžiame rankomis (pašaliname susidariusį skystį) ir įmaišome į tešlą.
Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kakava ir cinamonu. Suberiame kepintus riešutus.
Viską lengvai išmaišome. Tešla turi išeiti maišoma šaukštu, bet tvirta.
Tešlą supilame į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 45–60 minučių. Ar pyragas jau iškepęs, patikriname į jį įsmeigdami medinį pagaliuką.
Puošiame pagal skonį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.