This site uses cookies to ensure that we deliver you the best user experience. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. For more information please see our COOKIE POLICY.

Burnoje tirpstantys bananiniai sūrio pyragaičiai: neįmanoma atsisakyti

Pranešimas spaudai

 Bananiniai sūrio pyragaičiai.

Laidos „Gardu gardu“ vedėjas konditeris Ali Gadžijevas savaitgalio desertui siūlo pasigaminti nuostabius, burnoje tirpstančius bananinius sūrio pyragaičius. Jie ne tik labai gardūs, bet ir dailiai atrodo. Tiesiog neįmanoma atsisakyti.

Bananiniai sūrio pyragaičiai

Migdoliniams trupiniams reikės:

  • 100 g miltų
  • 100 g migdolų miltų
  • 100 g cukraus
  • 100 g šalto sviesto

Pagrindui reikės:

  • 200 g iškeptų migdolinių trupinių
  • 50 g sviesto

Bananiniam sūrio kremui reikės:

  • 340 g kreminio sūrio
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 gerai prinokusio banano
  • 60 g grietinės
  • vanilės ekstrakto

Grietinėlės kremui reikės:

  • 300 g grietinėlės
  • 30 g cukraus

Visus trupiniams skirtus ingredientus išmaišyti iki trupinių konsistencijos. Gali likti ir didesni trupiniai.

Juos kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Iškepusius ir atvėsusius trupinius susmulkinti ir sumaišyti su lydytu sviestu. Šią masę dėti į keksiukų formeles, kaip pagrindą pyragėliams.

Kremui skirtus ingredientus sudėti į plakiklio katiliuką ir plakti, kol masė taps vientisa. Gautą kremą išpilstyti į keksiukų formeles ant trupinių pagrindo.

Kepti iki 120°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Iškepusius sūrio pyragaičius atvėsinti.

Pyragaičius dekoruoti plakta grietinėle ir uogomis.

Skanaus!