Burnoje tirpstantys bananiniai sūrio pyragaičiai: neįmanoma atsisakyti
Pranešimas spaudai
2021-02-14 12:59Laidos „Gardu gardu“ vedėjas konditeris Ali Gadžijevas savaitgalio desertui siūlo pasigaminti nuostabius, burnoje tirpstančius bananinius sūrio pyragaičius. Jie ne tik labai gardūs, bet ir dailiai atrodo. Tiesiog neįmanoma atsisakyti.
Bananiniai sūrio pyragaičiai
Migdoliniams trupiniams reikės:
- 100 g miltų
- 100 g migdolų miltų
- 100 g cukraus
- 100 g šalto sviesto
Pagrindui reikės:
- 200 g iškeptų migdolinių trupinių
- 50 g sviesto
Bananiniam sūrio kremui reikės:
- 340 g kreminio sūrio
- 100 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 1 gerai prinokusio banano
- 60 g grietinės
- vanilės ekstrakto
Grietinėlės kremui reikės:
- 300 g grietinėlės
- 30 g cukraus
Visus trupiniams skirtus ingredientus išmaišyti iki trupinių konsistencijos. Gali likti ir didesni trupiniai.
Juos kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Iškepusius ir atvėsusius trupinius susmulkinti ir sumaišyti su lydytu sviestu. Šią masę dėti į keksiukų formeles, kaip pagrindą pyragėliams.
Kremui skirtus ingredientus sudėti į plakiklio katiliuką ir plakti, kol masė taps vientisa. Gautą kremą išpilstyti į keksiukų formeles ant trupinių pagrindo.
Kepti iki 120°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Iškepusius sūrio pyragaičius atvėsinti.
Pyragaičius dekoruoti plakta grietinėle ir uogomis.
Skanaus!