Tačiau ar esate bandę bulvinius lietinius? Dalijamės receptu – išbandykite. Bulvių mėgėjai neliks jiems abejingi.
Bulviniai lietiniai
Reikės:
- 5 vidutinio dydžio bulvių (apie 0,5 kg)
- apie 400 ml pieno
- 250 g miltų
- 3–4 česnako skiltelių
- 3 kiaušinių
- 1 a. š. cukraus
- 1 a. š. druskos
- 3 v. š. aliejaus
- šviežių žalumynų
Kaip gaminti
Bulves nuskuskite, supjaustykite, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, išvirkite.
Išvirusias bulves sutrinkite maisto trintuvu.
Užpilkite karštu pienu, išmaišykite. Kai šiek tiek atvės, dėkite kiaušinius, aliejų, miltus, sutrintus česnakus, žalumynus, cukrų ir druską.
Tešla turi būti šiek tiek tirštesnė negu paprastų lietinių blynų. Jeigu tešla per tiršta, pilkite dar pieno.
Paruoštą tešlą palikite pastovėti apie pusvalandį. Kepkite įkaitintoje keptuvėje kaip įprastus lietinius.
Kepant galima apibarstyti smulkintu sūriu, kumpiu, žalumynais ar kitais priedais – po to sulankstykite lietinį į keturias dalis ir patiekite su sviesto ir grietinės padažu.
Šiuos lietinius galima ir įdaryti mėgstamais pikantiškais įdarais: mėsos, sūrio, varškės, daržovių.
Skanaus!