Bulviniai lietiniai: receptas, kuris patiks visiems bulvių mėgėjams

2021 m. vasario 9 d. 16:03
Lrytas.lt
Receptas
Lietiniai – daugelio mėgstamas patiekalas. Jie niekada neatsibosta, nes dėl gausybės įdarų galima kas kartą paruošti vis kitokio skonio patiekalą.
Daugiau nuotraukų (2)
Tačiau ar esate bandę bulvinius lietinius? Dalijamės receptu – išbandykite. Bulvių mėgėjai neliks jiems abejingi.
Bulviniai lietiniai
Reikės:
  • 5 vidutinio dydžio bulvių (apie 0,5 kg)
  • apie 400 ml pieno
  • 250 g miltų
  • 3–4 česnako skiltelių
  • 3 kiaušinių
  • 1 a. š. cukraus
  • 1 a. š. druskos
  • 3 v. š. aliejaus
  • šviežių žalumynų
Kaip gaminti
Bulves nuskuskite, supjaustykite, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, išvirkite.
Išvirusias bulves sutrinkite maisto trintuvu. 
Užpilkite karštu pienu, išmaišykite. Kai šiek tiek atvės, dėkite kiaušinius, aliejų, miltus, sutrintus česnakus, žalumynus, cukrų ir druską.
Tešla turi būti šiek tiek tirštesnė negu paprastų lietinių blynų. Jeigu tešla per tiršta, pilkite dar pieno.
Paruoštą tešlą palikite pastovėti apie pusvalandį. Kepkite įkaitintoje keptuvėje kaip įprastus lietinius. 
Kepant galima apibarstyti smulkintu sūriu, kumpiu, žalumynais ar kitais priedais – po to sulankstykite lietinį į keturias dalis ir patiekite su sviesto ir grietinės padažu. 
Šiuos lietinius galima ir įdaryti mėgstamais pikantiškais įdarais: mėsos, sūrio, varškės, daržovių. 
Skanaus!
lietiniaireceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.