Šiandien namai kvepia kepama vištiena, marinuota su česnakais ir barbekiu padažu.
Reikės:
- vištienos blauzdelių,
- bulvių,
- morkų,
- bulvių prieskonių
- druskos
Marinatui naudojau:
- vištienos prieskonius,
- saldžiosios paprikos prieskonius,
- sojų padažą,
- barbekiu padažą,
- džiovintą česnaką (pati džiovinau), bet gali būti ir šviežiai spaustas,
- pipirų ir druskos
Kaip gaminti
Vištienos blauzdeles nuploviau, nusausinau ir įtryniau sausais prieskoniais (vištienos, paprikų prieskoniais, česnaku, pipirais ir druska).
Dubenyje sumaišiau sojų ir barbekiu padažus. Juo užpyliau vištienos blauzdeles, „krestelėjau“, kad blauzdelės pasidengtų padažu, uždengiau maistine plėvele ir palikau marinuotis šaldytuve pernakt.
Bulves pagardinau bulvių prieskoniais, druska, apšlaksčiau aliejumi.
Į kepimo skardą patiesiau kepimo popierių ir sudėjau vištienos blauzdeles, bulves ir griežinėliais pjaustytas morkas.
Kepiau įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 50–60 min.
P.S. Skonis – superinis, blauzdelių mėsa minkšta ir sultinga, žodžiu, 10 balų.
O svarbiausia – jokio tupinėjimo prie viryklės.