Baltyminiai batonėliai
Reikės (išeis 8-10 batonėlių):
- 1/2 puodelio migdolų
- 20 minkštų datulių
- 1/2 puodelio kanapių baltymų miltelių
- 1/4 puodelio kakavos
- 4 šaukštų kokosų aliejaus
- 2 šaukštų kokosų drožlių
- žiupsnio druskos
Kaip gaminti
Visų pirma virtuviniu smulkintuvu sumalame migdolus.
Tada sudedame datules ir sumalame kartu su riešutais.
Dedame likusius ingredientus ir malame iki vientisos konsistencijos.
Gautą masę dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir gerai prispaudžiame, išlyginame viršų. Dedame į šaldytuvą nakčiai.
Sustingusius batonėlius supjaustome norimo dydžio gabaliukais, papildomai galima aplaistyti juodu šokoladu.
Batonėlius laikome šaldytuve arba kameroje.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Follow your spoon“.