Išbandykite – liksite tikrai nustebę.
Pyragas su karamelizuotais obuoliais
Reikės:
- 180 g sviesto
- 200 g miltų
- 5 kiaušinių
- 150 g cukraus (dėkite tiek, kiek skanu jums)
- 3 v. š. grietinės
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
Ingredientai įdarui ir pyrago viršui:
- 4-5 obuoliai (plius 2 vnt.)
- apie 200 g cukraus
- cinamono pagal skonį
Papuošti:
- 250 ml grietinėlės
- 1 v. š. miltelinio cukraus
- citrinos sulčių pagal skonį
Kaip gaminti
Sviestą išlydome, atvėsiname ir išsukame plaktuvu. Dedame kiaušinių trynius, grietinę ir gerai viską išsukame. Tuomet suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir vėl viską išsukame.
Kitame inde išplakame kiaušinio baltymus iki standžių putų (kad apvertus indą putos liktų inde) ir atsargiai šaukštu įmaišome iki vientisos masės.
Obuolius nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais, dedame į puodą, pilame cukrų, cinamoną ir ant lėtos ugnies kaitiname, kol pradės karamelizuotis. Aš pyliau dar šiek tiek vandens ir dėjau mažą šaukštelį sviesto. Maždaug po 5 min. obuolius išgriebiame, įmaišome į pyragą. Tešlą pilame į formą ir kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Tuo metu dar pasiruošiame obuolių kubelių – aš ruošiau iš dviejų. Ir dedame karamelizuotis į tą patį indą ir skystį, kuriame virė obuoliai įdarui. Verdame apie 10 min.
Šaltą grietinėlę išplakame su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Taip pat dėjau grietinėlės standiklio.
Iškepusį pyragą apliejame karamelizuotais obuoliais ir puošiame grietinėle.
Skanaus.