Šventėms ir pagaminau tortą, gaivų, neriebų, nesprangų – tokį, prie kurio net ir kavos puodelio gali nebūti.
Jei ir jūs esate gaivių tortų mėgėjai, tuomet receptas skirtas jums.
Gaivus biskvitinis tortas
Biskvitui reikės:
- 3 kiaušinių,
- 100 g cukraus,
- 100 g miltų,
- 2 v. š. aliejaus,
- 0,5 a. š. kepimo miltelių.
Pertepimui:
- 800 g desertinės varškės (naudojau vanilės skonio),
- 20 g želatinos + 8 v. š. vandens,
- 1 indelio konservuotų persikų puselių (820 ml)
Papildomai reikės šiek tiek sviesto torto formai ištepti.
Gaminimo eiga
Kiaušinius gerai suplakiau su cukrumi iki baltų putų (masė stipriai padidėja), įpyliau aliejų ir per kelis kartus įmaišiau persijotus miltus su kepimo milteliais.
Į tortinę (atsegamais šonais) patiesiau kepimo popierių, sutepiau sviestu kraštus, dugną ir supyliau masę.
Kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min.
Iškeptą biskvitą palikau atvėsti ir tik tada jį perpjoviau į 3 dalis.
Želatiną brinkinau apie 10 min. vėsiame vandenyje, vėliau kaitinau iki granulytės visiškai ištirpo (jei kiek lieka granulyčių, želatiną perpilkite per sietelį). Želatiną atvėsinau.
Į desertinę varškę supyliau želatiną ir sudėjau mažais gabaliukais pjaustytus persikus.
Torto surinkimas. Biskvitus sulaisčiau konservuotų persikų sirupu. Ant viršaus gausiai dėjau varškės kremo, tuomet vėl dėjau kitą biskvitą, varškės kremą ir galiausiai uždėjau paskutinį tečią biskvitą, kurį ir sutepiau nedideliu sluoksniu varškės kremu.
Liko tortą papuošti. Aš puošiau persikų ir kivių griežinėliais.
Pastaba: tortą surinkinėkite tortinėje ar naudokite surinkimui skirtą žiedą. Tik tada tortas išlaikys savo formą ir bus taisyklingos formos.
Gaminau 23 cm skersmens tortinėje.
Skanaus!