Šio troškinio gaminimas labai paprastas, o skonis nė kiek nenusileidžia įprastam aitriųjų paprikų troškiniui. Jeigu dar nesate ragavę baltojo čili, tuomet labai rekomenduoju išmėginti ir nustebinti savo šeimyną naujais skoniais ir nauja troškinio išvaizda.
Baltasis troškinys
5 porcijoms reikės:
- 400-450 g virtos susmulkintos vištienos filė
- 430 g konservuotų smulkių baltųjų pupelių
- 430 g konservuotų smulkių raudonųjų pupelių
- 200 g konservuotų smulkių juodųjų pupelių
- 750 ml vištienos sultinio
- 3 vidutinio dydžio žaliųjų paprikų
- 1 kukurūzų burbuolės
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 1 mažos Serano paprikos
- 3 česnako skiltelių
- 2 saujų susmulkintų šviežių kalendrų
- 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
- 1 arb. š. druskos
- 1 arb. š. džiovintų raudonėlių
- 0,5 arb. š. kumino miltelių
Kaip gaminti
Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Paprikas sudedame į kepimo indą ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min., kol suminkštėja. Tada išimame iš orkaitės, paliekame pravėsti, dar šiltas nulupame (kiek išeina, jei nenorite lupti galite palikti su odele), išimame sėklytes, smulkiai supjaustome ir padedame į šalį.
Nuo kukurūzų burbuolės nupjauname kukurūzus, atidedame į šalį.
Pupeles nukošiame ir sudedame į atskirus indelius. Juodąsias pupeles nuplauname.
Svogūną ir česnako skilteles nulupame, susmulkiname. Išimame sėklytes iš Serano paprikos, jį susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname 2 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame susmulkintus česnakus, svogūną ir Serano papriką, kepiname, kol daržovės suminkštėja.
Įdedame truputį mažiau nei pusę baltųjų ir raudonųjų pupelių, keptuvės turinį sutriname iki vientisos masės, pagardiname druska, raudonėliais, kuminais, sudedame susmulkintas žaliąsias paprikas, išmaišome ir pakepiname dar porą minučių.
Keptuvės turinį sudedame į puodą, užpilame sultiniu ir užverdame. Po to sudedame vištienos filė, kukurūzus, likusias pupeles, puodą uždengiame dangčiu ir verdame apie 15 min. Kai sriuba baigia virti, sudedame kalendras, išmaišome ir supilstome į dubenėlius.
Pagardiname grietine ir patiekiame su tortilijų traškučiais. Jei norite daugiau rūgštelės troškinyje – užlašinkite citrinos sulčių.
Patarimas: šviežius kukurūzus galite pakeisti 1 sauja šaldytų kukurūzų.