Į sriubą galima įdėti raudonųjų lęšių, šviežių bazilikų. Raudonąsias paprikas galima keisti kitų spalvų paprikomis. Ją patiekiau su graikišku sūriu ir prancūzišku batonu.
Orkaitėje keptų paprikų ir pomidorų sriuba
Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 30 min. Kiekis: 4 porcijos
Reikės:
- 3 (iš viso apie 650 g) raudonųjų paprikų, stambiai supjaustytų
- 400-500 g konservuotų smulkintų pomidorų
- 1/2 svogūno, perpjauto į kelias dalis
- 3 skiltelių česnako
- 1 1/2 – 2 st. sultinio
- 1 st. grietinėlės
- 1 arbat. š. džiovinto baziliko
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų
- graikiško salotų sūrio (nebūtinai)
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temp. Ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos sudėti paprikas, svogūną, česnaką. Apibarstyti aliejumi, užberti druskos, pipirų. Kepti apie 25 min.
Puode užvirti sultinį, konservuotus pomidorus. Suberti iškepusias daržoves. Viską sutrinti iki vientisos masės.
Įpilti grietinėlės, bazilikų, šlakelį alyvuogių aliejaus. Jeigu reikia, įpilti dar vandens, druskos, pipirų. Virti ant žemos temp. apie 5 min.
Pateikti su graikiško sūrio gabaliukais (nebūtinai).