Ši vištiena su sojų padažu yra „Tso“ vištienos atitikmuo. Nežinau, ar patys kinai šio patiekalo neišjuoktų, bet mano skoniui jis išties puikus. Tiems kartams, kai norisi traškaus sūrumo su aitriųjų paprikų prieskoniu.
Dangus žemėje!
Reikės:
- 450 g vištienos kulšelių mėsos;
- 1 kiaušinio;
- druskos;
- pipirų;
- 1/3 puodelio kvietinių miltų;
- 1/3 puodelio krakmolo (pvz. kukurūzų);
- 1 a. š. sezamų sėklų;
- aliejaus kepimui.
Padažui reikės:
- 1 v. š. aliejaus;
- 3 česnako skiltelių;
- 1/3 a. š. aitriųjų paprikų dribsnių;
- 1/2 puodelio vištienos sultinio;
- 1 v. š. rudojo cukraus;
- 1 a. š. krakmolo;
- 4 v. š. sojų padažo.
Kaip gaminti
Išplakite kiaušinį su žiupsneliu druskos ir pipirų.
Miltus sumaišykite su krakmolu.
Vištienos kulšelių mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Aliejų įkaitinkite keptuvėje arba platesniame puode.
Vištienos gabaliukus merkite į kiaušinio plakinį, apvoliokite miltuose ir dėkite į aliejų kepti.
Gabaliukų nesuglauskite vienas su kitu. Kepkite iš abiejų pusių apie 8 minutes, kol vištiena paruduos. Iškepus dėkite ant popierinių rankšluosčių riebalų pertekliui sugerti.
Padažui nedideliame puode įkaitiname šaukštą aliejaus. Suberkite smulkintą česnaką ir aitriųjų paprikų dribsnius, kelias sekundes pakepinkite. Supilkite sultinį, sojų padažą, suberkite cukrų ir šaukštelį krakmolo. Maišykite, kol padažas sutirštės.
Į padažą suberkite iškeptą vištieną, išmaišykite. Padažas turi padengti visą mėsą.
Patiekdami vištieną apiberkite sezamo sėklomis.
Sojų padažą rekomenduoju rinktis turintį mažiau druskos, arba naudoti sultinį be druskos. Pasirinkę sojų padažą su dideliu druskos kiekiu galite lengvai persūdyti vištieną.
Šią vištieną galite maišyti su sojų pupelėmis arba anakardžių riešutais: puikus derinys, vištienai suteiks traškumo.
Taip pat labai tinka šią vištieną patiekti su lengvai apvirtais brokoliais – tobula kombinacija.