Iškepę sausainiai beveik netrupa.
Razinų galima nedėti. Vietoj jų tinka cinamonas, šokolado gabaliukai.
Sausainiai pakankamai saldūs.
Paruošimo laikas:15 min.
Gaminimo laikas: 12 min.
Kiekis: 40 sausainių
Ingredientai
- 2 st. (190 g) vidutinio stambumo avižinių dribsnių
- 1 kiaušinio (M dydžio)
- 3 valg. š. (30 g) kvietinių miltų
- 100 g sviesto
- 2/3 st. (120 g) cukraus
- 1 arbat. š. kepimo miltelių
- vanilės ekstrakto
- žiupsnelio druskos
- 1/3 st. razinų
Gaminimas
Sviestą ištirpinti ir atvėsinti.
Inde sumaišyti avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius ir druską.
Dideliame inde šluotele išplakti kiaušinį ir cukrų. Supilti sviestą, vanilės ekstraktą. Suberti dribsnių ir miltų mišinį. Išmaišyti, kad visi dribsniai būtų drėgni. Įberti razinų ir išmaišyti.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temp. Kepimo popieriumi iškloti kepimo skardas.
Formuoti sausainius: vienam sausainiui paimti apie 2/3 valg. š. tešlos. Padėti ant skardos ir suformuoti apvalų sausainį.
Kepti apie 9-12 min.