Traškūs avižiniai sausainiai tapo mėgstamiausiu saldžiu užkandžiu

2021 m. sausio 23 d. 20:00
„Skanauk su Aušra“
Receptas
Pastaruoju metu šie avižiniai sausainiai tapo mano mėgstamu saldžiu užkandžiu! Juose mažai miltų, todėl iškepę jie būna traškūs. Iškepusių sausainių neuždengiu. Laikau atvirus, nes kitaip jie praras traškumą.
Daugiau nuotraukų (6)
Iškepę sausainiai beveik netrupa.
Razinų galima nedėti. Vietoj jų tinka cinamonas, šokolado gabaliukai.
Sausainiai pakankamai saldūs.
Paruošimo laikas:15 min.
Gaminimo laikas: 12 min.
Kiekis: 40 sausainių
Ingredientai
  • 2 st. (190 g) vidutinio stambumo avižinių dribsnių
  • 1 kiaušinio (M dydžio)
  • 3 valg. š. (30 g) kvietinių miltų
  • 100 g sviesto
  • 2/3 st. (120 g) cukraus
  • 1 arbat. š. kepimo miltelių
  • vanilės ekstrakto
  • žiupsnelio druskos
  • 1/3 st. razinų
Gaminimas
Sviestą ištirpinti ir atvėsinti.
Inde sumaišyti avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius ir druską.
Dideliame inde šluotele išplakti kiaušinį ir cukrų. Supilti sviestą, vanilės ekstraktą. Suberti dribsnių ir miltų mišinį. Išmaišyti, kad visi dribsniai būtų drėgni. Įberti razinų ir išmaišyti.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temp. Kepimo popieriumi iškloti kepimo skardas.
Formuoti sausainius: vienam sausainiui paimti apie 2/3 valg. š. tešlos. Padėti ant skardos ir suformuoti apvalų sausainį.
Kepti apie 9-12 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.