Porcijos 2.
Užtruksite apie 30 min.
Reikės:
- 1 kamembero sūrio (apie 120 g);
- 250 g sluoksniuotos tešlos lakšto;
- 1 v. š. medaus;
- 1 a. š. Provanso žolelių;
- 1 kiaušinio;
- 1 a. š. sezamo sėklų.
Gaminimas:
Tešlą iškočiojame. Maždaug per vidurį dedame sūrį. Tešlą patepame skystu medumi, pabarstome žolelėmis. Užklojame camembert tešlos lapu. Gražiai sulyginame.
Įpjauname juosteles tešlos iki pat sūrio. Susukame kiekvieną juostelę atskirai, tarsi padarydami saulutę. Patepame kiaušinio plakiniu. Pabarstome sezamo sėklomis.
Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 ºC apie 20 – 25 min.
Valgome iškepusius sausainukus laužiant ir padažant į sūrį.