Ir pagaliau atėjo laikas jiems... grietiniečiams.
Tikslaus recepto nežinojau, tad į pagalbą atėjo visagalis, visažinis „Google“.
Grietiniečiai gavosi išties labai labai skanūs.
O dabar skubu surašyti receptuką.
Tešlai reikės:
- 450 gr. miltų,
- 130 gr. cukraus,
- 150 gr. sviesto,
- 2 kiaušinių,
- 200 gr. grietinės,
- 1.5 a.š. kepimo miltelių,
- 1 a.š. vanilinio cukraus,
- žiupsnelio druskos
Įdarui:
- 200 gr. varškės (9 proc.),
- 5 – 6 v.š. cukraus,
- 2 v.š. miltų,
- 1 kiaušinio,
- 1 a.š. vanilinio cukraus
Gaminimo eiga:
Mikserio pagalba minkštą sviestą išsukau su cukrumi.
Į masę sudėjau išplaktą kiaušinį, grietinę, įbėriau žiupsnelį druskos.
Į masę (su mentele) įmaišiau persijotus miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
Tešla kiek lipo prie rankų, bet papildomai miltų į ją daugiau nedėjau, prieš kočiodama pabarsčiau stalviršį ir kočėlą miltais.
Įdarui visus recepte surašytus produktus sumaišiau.
Ant stalviršio pabėriau miltų ir kočiojau lakštą 1 – 1,5 cm. storio (labai plonai nekočiokite).
Padariau 9 cm. apskritimus. Į vidurį įdėjau varškės ir užlenkiau (prispausti ar kaip kitaip užspausti pyragėlių kraštų nereikia!!!).
Paruoštus grietiniečius aptepiau kiaušinio plakiniu.
Kepiau įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 18 – 20 min.
P.S. Iš recepte nurodytų produktų kiekio gavosi 30 grietiniečių (~ 9 cm).