Lašišos tartaras labai lengvai ir greitai paruošiamas – vos kelios minutės, ir galima nešti ant stalo. Jis nėra kaitinamas – lašiša „išverda“ sojų padaže.
Tik iškart įspėsiu neruošti didelių porcijų – skonis gana intensyvus, tad žmogui pakanka vos vieno kito šaukšto.
Gražu patiekti lėkštėje suformavus bokštelį ant sultenių ar kitokių salotų kilimo, galima dėti ant trapučio ar į užkandžių krepšelius.
Paprasta, gražu, gaivu ir kitaip“, – rašo „Skonio“ skaitytojas Valdas.
Lašišos tartaras
Reikės:
- 200 g šviežios lašišos
- trečdalio ilgavaisio agurko
- aitriosios paprikos pagal skonį
- 2 v. š. sojų padažo
- 1 v. š. terijakio padažo
- 1 v. š. skrudintų sezamų aliejaus
- pusės citrinos sulčių
Patiekti reikės:
- sultenių ar kitokių salotų lapelių
- 2 v. š. sezamų sėklų
- šviežių kalendrų (nebūtinai)
Kaip gaminti
Sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamų sėklas ir palikite atvėsti.
Lašišą supjaustykite pusės centimetro dydžio kubeliais, suberkite į dubenėlį. Pašalinkite agurko sėklas ir minkštąją dalį, supjaustykite agurką kubeliais. Sukapokite aitriąją papriką, viską įmaišykite į lašišą.
Kitame dubenėlyje sumaišykite padažus su aliejumi ir citrinos sultimis, supilkite į lašišą ir gražiai išmaišykite.
Dėkite lašišą ant salotų lapelių, apibarstykite skrudintais sezamais, kalendromis ir patiekite.