Su persimonais marinuota vištiena

2021 m. sausio 17 d. 13:23
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Kuo toliau, tuo man labiau aktuali tema tampa maisto švaistymas. Stengiuosi ir mokausi to nedaryti. Tikrai stengiuosi ir apie tai galvoju. Kai namuose užsiliko keli persimonai ir supratau, kad jų nieks jau nebevalgys, tiesiog sutryniau į tyrę ir užšaldžiau.
Daugiau nuotraukų (2)
Ir štai šiandien ištraukusi iš šaldiklio pagaminau vištieną su jais. O kodėl gi ne? Mes tikrai galime daug daugiau maisto išsaugoti tiesiog jo užšaldant, jei nebespėjame suvalgyti, o ne išmesti lauk. Kaip, pvz., persimonų tyrė, bananai, iš kurių galėsime plakti kokteilius. Daržovės, kurias vėliau pakviesime į troškinius.
Užtruksite apie 40 min.
Porcijos 2.
Reikės:
  • 2 persimonai;
  • 1 svogūnas;
  • 1 skiltelė česnako;
  • Druskos pagal skonį;
  • Žiupsnis juodųjų pipirų;
  • 3 – 4 vnt vištienos blauzdelių.
Gaminimas
Persimonus, svogūną ir česnaką sutriname iki vientisos masės. Įberiame druskos, pipirų. Gerai išmaišome ir užpilame vištieną gautu marinatu. Paliekame bent 0,5 val. pasimarinuoti. Supilame viską (kartu su persimonų tyre) į kepimo indą ir pašauname 30 min į įkaitintą iki 200 * C T orkaitę.
vištiena^Instantpersimonai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.