Ir štai šiandien ištraukusi iš šaldiklio pagaminau vištieną su jais. O kodėl gi ne? Mes tikrai galime daug daugiau maisto išsaugoti tiesiog jo užšaldant, jei nebespėjame suvalgyti, o ne išmesti lauk. Kaip, pvz., persimonų tyrė, bananai, iš kurių galėsime plakti kokteilius. Daržovės, kurias vėliau pakviesime į troškinius.
Užtruksite apie 40 min.
Porcijos 2.
Reikės:
- 2 persimonai;
- 1 svogūnas;
- 1 skiltelė česnako;
- Druskos pagal skonį;
- Žiupsnis juodųjų pipirų;
- 3 – 4 vnt vištienos blauzdelių.
Gaminimas
Persimonus, svogūną ir česnaką sutriname iki vientisos masės. Įberiame druskos, pipirų. Gerai išmaišome ir užpilame vištieną gautu marinatu. Paliekame bent 0,5 val. pasimarinuoti. Supilame viską (kartu su persimonų tyre) į kepimo indą ir pašauname 30 min į įkaitintą iki 200 * C T orkaitę.