Ėrienos troškinys sušildys ne tik pilvus, bet ir sielas

2021 m. sausio 13 d. 14:03
„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
Receptas
Koks patiekalas sušildys ne tik pilvus, bet ir sielas? Džiovintų grybų aromatas, minkštas ėriukas, gardžios bulvės, krienai ir šaltas alus – tai lietuviškas ėrienos tadžinas, kitaip – troškinys.
Daugiau nuotraukų (4)
Lietuviškas ėrienos tadžinas
Reikės:
  • 500 g supjaustytų ėrienos šonkauliukų (vadinamųjų čiopsų)
  • 3 smulkintų svogūnų
  • 8 skiltelių smulkintų česnakų
  • 2 skritinėliais pjaustytų morkų
  • 6-8 vidutinio dydžio bulvių
  • 50 g džiovintų grybų
  • 250 ml vištienos sultinio
  • 250 ml alaus
  • svogūnų laiškų
  • krapų
  • krienų
  • druskos, juodųjų pipirų, lauro lapo
  • alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti
Mėsą pabarstome druska, pipirais ir 6-8 valandas marinuojame.
Džiovintus grybus vienai valandai užmerkiame karštame vandenyje.
Atskirai apkepame svogūnus, česnakus, morkas, mėsą – viską kartu su nusunktais grybais, pusiau perpjautom bulvėm metam į tadžiną.
Skandiname alaus ir sultinio vonioje, pagardiname pipirais, lauro lapu.
Troškiname žemoje 140-150°C  temperatūroje 2 valandas.
Gausiai apibarstom svogūnų laiškais ir krapais.
Patiekiame su aštriais krienais ir šaltu alumi.
Skanaus! 
ėrienatroškinys^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.