Lietuviškas ėrienos tadžinas
Reikės:
- 500 g supjaustytų ėrienos šonkauliukų (vadinamųjų čiopsų)
- 3 smulkintų svogūnų
- 8 skiltelių smulkintų česnakų
- 2 skritinėliais pjaustytų morkų
- 6-8 vidutinio dydžio bulvių
- 50 g džiovintų grybų
- 250 ml vištienos sultinio
- 250 ml alaus
- svogūnų laiškų
- krapų
- krienų
- druskos, juodųjų pipirų, lauro lapo
- alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti
Mėsą pabarstome druska, pipirais ir 6-8 valandas marinuojame.
Džiovintus grybus vienai valandai užmerkiame karštame vandenyje.
Atskirai apkepame svogūnus, česnakus, morkas, mėsą – viską kartu su nusunktais grybais, pusiau perpjautom bulvėm metam į tadžiną.
Skandiname alaus ir sultinio vonioje, pagardiname pipirais, lauro lapu.
Troškiname žemoje 140-150°C temperatūroje 2 valandas.
Gausiai apibarstom svogūnų laiškais ir krapais.
Patiekiame su aštriais krienais ir šaltu alumi.
Skanaus!