10 vnt. blynelių (3-4 porcijoms) reikės:
- 660 g virtų bulvių (7 vidutinio dydžio bulvių);
- krakmolo;
- 100 g rūkytos lašišos;
- 1 kiaušinio;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Padažui:
- 1 didelio svogūno;
- maždaug 300 ml grietinėlės;
- 1 a. š. Dižono garstyčių;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų (galite keisti džiovintais);
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Išvirtas bulves sumalkite ir sudėkite į didelį dubenį plokščiu dugnu.
Masę paskirstykite tolygiai, peiliu padalinkite į keturias dalis (perpjaudami +). Vieną dalį iškelkite ir uždėkite ant bulvių, o tuščią vietą užpildykite krakmolu lygiai iki bulvių masės.
Sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą rūkytą lašišą, įmuškite kiaušinį, suberkite petražoles, pagardinkite druska (minimaliai), maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
Padažui į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite, kol jis taps skaidrus.
Tuomet supilkite grietinėlę, sudėkite garstyčias, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir troškinkite, kol padažas sutirštės.
Išjunkite ugnį, suberkite šviežius krapus ir išmaišykite.
Iš paruoštos bulvių masės suformuokite blynelius.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apskrudinkite blynelius iš abiejų pusių.
Patiekite su padažu.
Skanaus!