Visada būna pirmas kartas, tad šventėms pasigaminau vištienos vyniotinį su pievagrybiais ir daržovėmis.
Puikumėlis! Vyniotinis gavosi labai gardus, o man net ir gražus.
Vištienos vyniotinis su pievagrybiais ir daržovėmis
Reikės:
- 1 didesnės vištienos krūtinėlės,
- 7-8 pievagrybių (maniškiai buvo nedideli),
- 1-2 morkų,
- 1 svogūno,
- raudonos paprikos,
- 1 rauginto agurko,
- vištienos prieskonių,
- pipirų ir druskos,
- petražolių (naudojau džiovintas),
- sviesto ir aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Vištienos krūtinėlę supjausčiau išilgai plonais gabaliukais.
Vištienos krūtinėlės gabaliukus sudėjau ant maistinės plėvelės, uždengiau kitu maistinės plėvelės lakštu ir išmušiau (paploninau), pagardinau prieskoniais.
Keptuvėje svieste ir šlakelyje aliejaus (tada sviestas nesvyla), pakepinau smulkiai pjaustytus svogūnus, tarkuotas burokine trintuve morkas ir pievagrybius.
Iškeptus palikau atvėsti.
Keptuvėje trumpai apkepiau siauromis juostelėmis pjaustytą raudoną papriką.
Raugintą agurką supjausčiau plonomis juostelėmis.
Ant vištienos (per visą plotį) sudėjau kepintus pievagrybius su morkomis, ant viršaus – juostelėmis pjaustytas paprikas ir agurkus.
Padedama maistinės plėvelės susukau vyniotinį ir įdėjau į kepimui skirtą maišelį. Tvirtai susukau ir perrišau siūlu.
Į kepimo indą paklojau kepimo popierių, įdėjau vyniotinį ir kepiau įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 40-45 min.
Iškeptam vyniotiniui leidau kiek atvėsti, prakirpau surištus galiukus ir uždėjusi lentelę paslėgiau. Taip vyniotinį laikiau pernakt.
Sutvirtėjusį vyniotinį apibarsčiau džiovintomis petražolėmis.
Štai ir viskas. Vyniotinis pagamintas.
Skanaus!