Vištiena su apelsinais ir spanguolėmis: darbo mažai, o rezultatas – nuostabus

2020 m. gruodžio 25 d. 18:42
Beata Nicholson
Receptas
Jei kepsite vištieną, kaip siūlau šiame recepte, su apelsinais, spanguolėmis ir ekologišku sultiniu, pasieksite maksimalų rezultatą įdėdami minimaliai darbo – mėsa bus tokia sultinga ir minkšta, kad vien pažvelgus į ją nersis nuo kaulo.
Daugiau nuotraukų (3)
O ir gurmaniško padažo tuo pat metu pasigaminsite.
Viščiuko ketvirčiai, kepti su apelsinais ir spanguolėmis
Reikės:
  • 4 viščiuko ketvirčių
  • rozmarino šakelės
  • 1 kubelio ekologiško daržovių sultinio
  • 1 česnako galvutės
  • 2 svogūnų
  • 2 cinamono lazdelių
  • 1 apelsino
  • 2 saujų spanguolių
  • druskos
  • juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Druska ir pipirais ištriname viščiuko ketvirčius ir dedame juos į skardą. Šalia dedame perpus perpjautą česnako galvutę, ketvirčiais pjaustytus svogūnus ir apelsinus, rozmarino šakelę, cinamono lazdeles, beriame spanguoles.
Pasigaminame sultinį – 1 ekologiško sultinio kubelį užpilame verdančiu vandeniu ir gerai išmaišome. Supilame sultinį ant mėsos (turėtų iki pusės apsemti mėsą) ir dedame į orkaitę 40–50 minučių.
Jei praėjus šiam laikui viščiuko odelė nebus apskrudusi, dar 5–7 minutėms įjungiame grilio režimą.
vištienaviščiukas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.