O ir gurmaniško padažo tuo pat metu pasigaminsite.
Viščiuko ketvirčiai, kepti su apelsinais ir spanguolėmis
Reikės:
- 4 viščiuko ketvirčių
- rozmarino šakelės
- 1 kubelio ekologiško daržovių sultinio
- 1 česnako galvutės
- 2 svogūnų
- 2 cinamono lazdelių
- 1 apelsino
- 2 saujų spanguolių
- druskos
- juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Druska ir pipirais ištriname viščiuko ketvirčius ir dedame juos į skardą. Šalia dedame perpus perpjautą česnako galvutę, ketvirčiais pjaustytus svogūnus ir apelsinus, rozmarino šakelę, cinamono lazdeles, beriame spanguoles.
Pasigaminame sultinį – 1 ekologiško sultinio kubelį užpilame verdančiu vandeniu ir gerai išmaišome. Supilame sultinį ant mėsos (turėtų iki pusės apsemti mėsą) ir dedame į orkaitę 40–50 minučių.
Jei praėjus šiam laikui viščiuko odelė nebus apskrudusi, dar 5–7 minutėms įjungiame grilio režimą.