Tikrai gardi ir lengvai paruošiama mišrainė su šprotais

2020 m. gruodžio 23 d. 07:57
„Lithuanian in the USA“
Receptas
Manau, kad šprotai dažnai yra nuvertinama žuvis. Visi garbina ančiuvius, deda į salotas, ant picų ir kitų patiekalų. Bet juk su šprotais taip pat labai paprasta pagaminti sumuštinį, mišrainę ar bet kokį kitą užkandį, ir tai neatims daug laiko. 
Daugiau nuotraukų (2)
Man asmeniškai šprotai yra tikrai gardi maža žuvytė, kurią maisto gamyboje panaudoti itin paprasta.
Vis dėlto jeigu su šprotais nedraugaujate, vietoje jų galite naudoti konservuotą tuną. Žinoma, ši mišrainė taip pat labai gardi ir be jokių žuvyčių. Tad čia jau palieku jums rinktis tai, ką mėgstate.
Mišrainė su šprotais
4 porcijoms reikės:
  • 2 vidutinio dydžio bulvių
  • 2 nedidelių marinuotų agurkų
  • 1 nedidelės skardinės šprotų
  • 1 didesnės saujos konservuotų žirnelių
  • 0,5 raudonos paprikos
  • 0,5 nedidelio svogūno
  • 3-4 valg. š. majonezo
  • druskos, juodųjų pipirų
  • šviežių krapų ar petražolių (nebūtina)
Gaminimas
Bulves išverdame su lupenomis, atvėsiname ir nulupame.
Bulves, marinuotus agurkus, papriką ir nuluptą svogūną supjaustome mažais kubeliais.
Į didesnę lėkštę ar dubenį sudedame bulves, užberiame marinuotus agurkus, svogūną, papriką ir žirnelius. 
Apibarstome druska, juodaisiais pipirais.
Iš aliejaus išimame šprotus ir išdėliojame ant mišrainės.
Į mišrainės vidurį dedame majonezo ir apibarstome susmulkintais krapais ar petražole. Skanaus!
Šią mišrainę galima patiekti ir atskiruose dubenėliuose ar lėkštėse.
mišrainėšprotai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.