Linų sėmenų kisielius su cinamonu: sveika, paprasta ir gardu

2020 m. gruodžio 22 d. 07:02
Emilija Miliauskė, „Kuras kūnui“
Receptas
Namuose gamintas linų sėmenų kisielius be krakmolo, dažiklių, cukraus ir kitų sveikatai nepalankių skonio priedų. Gėrimas puikiai tiks artėjančiam Kūčių vakarui, derės su kūčiukais, riešutais ar džiovintais vaisiais.
Daugiau nuotraukų (2)
Reikės (3 stiklinėms kisieliaus):
  • 3 valg. š. linų sėmenų
  • 1 l vandens
  • 2 cinamono lazdelių
  • žiupsnelio jūros druskos
  • nedidelio žiupsnelio natūralių meduolių prieskonių arba prieskonių mišinio iš muskato riešutų, imbiero miltelių, kardamonų
Kaip gaminti 
Sudėti visus ingredientus į puodą ir ant labai mažos ugnies nuo užvirimo virti apie 20 min. uždengus dangčiu, kol skystis pradės tirštėti. Karts nuo karto pamaišyti.
Išvirtą kisielių galima (bet nebūtina) pagardinti medumi.
Galima gaminti nevirtą tirštą linų sėmenų gėrimą. Vandenį galima pakeisti augaliniu pienu (labai tinka namų gamybos kokosų ar migdolų pienas).
Vakare sumaišyti kokosų ar migdolų pieną, linų sėmenis, po žiupsnelį cinamono miltelių, kardamono, muskato, imbiero, jūros druskos. Palikti šaldytuve per naktį.
Ryte suplakti trintuvu.
Į šį gėrimą galima įdėti uogų, pavyzdžiui, šilauogių, ir tuomet sutrinti visus ingredientus.
Beje, į kisielių, kurį reikia virti, uogų nedėkite – kisielius nesutirštės. 
Geriausia virto linų sėmenų kisieliaus formulė - virti be jokių papildomų priedų - tik vanduo, sėmenys ir prieskoniai.
kisieliuslinų sėmenys^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.