Reikės (3 stiklinėms kisieliaus):
- 3 valg. š. linų sėmenų
- 1 l vandens
- 2 cinamono lazdelių
- žiupsnelio jūros druskos
- nedidelio žiupsnelio natūralių meduolių prieskonių arba prieskonių mišinio iš muskato riešutų, imbiero miltelių, kardamonų
Kaip gaminti
Sudėti visus ingredientus į puodą ir ant labai mažos ugnies nuo užvirimo virti apie 20 min. uždengus dangčiu, kol skystis pradės tirštėti. Karts nuo karto pamaišyti.
Išvirtą kisielių galima (bet nebūtina) pagardinti medumi.
Galima gaminti nevirtą tirštą linų sėmenų gėrimą. Vandenį galima pakeisti augaliniu pienu (labai tinka namų gamybos kokosų ar migdolų pienas).
Vakare sumaišyti kokosų ar migdolų pieną, linų sėmenis, po žiupsnelį cinamono miltelių, kardamono, muskato, imbiero, jūros druskos. Palikti šaldytuve per naktį.
Ryte suplakti trintuvu.
Į šį gėrimą galima įdėti uogų, pavyzdžiui, šilauogių, ir tuomet sutrinti visus ingredientus.
Beje, į kisielių, kurį reikia virti, uogų nedėkite – kisielius nesutirštės.
Geriausia virto linų sėmenų kisieliaus formulė - virti be jokių papildomų priedų - tik vanduo, sėmenys ir prieskoniai.