O man daug skanesni minkšti. Ir man pavyko. Šį kartą jie tokie, kokius mėgstu.
Jeigu nenorite labai saldžių kūčiukų, dėkite šiek tiek mažiau cukraus.
Iš normos iškepiau 4 dideles skardas kūčiukų.
Užtruksite daugiau nei 1 valandą (man kūčiukų gaminimas ir kepimas – tikra meditacija).
Minkšti ir saldūs kūčiukai
Reikės:
- 300 ml šilto vandens;
- 7 g sausų mielių;
- 8 v. š. cukraus;
- 500 g miltų;
- 30 g aguonų;
- 2 v. š. aliejaus.
Kaip gaminti
Į šiltą vandenį suberkite mieles ir 2 šaukštus cukraus. Išmaišykite ir palikite, kad mielės suaktyvėtų (pradės putoti).
Į didelį dubenį suberkite miltus, aguonas, likusį cukrų. Supilkite aliejų ir mieles.
Gerai išminkykite. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pakilti 1,5 – 2 valandoms.
Tešlą permaišykite. Formuokite ritinėlius. Pjaustykite kūčiukus.
Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, kepkite 10–15 min.
Kepant kelis kartus pamaišykite kūčiukus, kad gražiai ir tolygiai apskrustų.