Minkšti kūčiukai: receptas, kuris pasiteisino

2020 m. gruodžio 21 d. 10:21
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Minkšti ir saldūs kūčiukai. Man jie tobuli. Nes visad, kai kepdavau anksčiau, būdavo arba per mažai cukraus, arba kūčiukai traškūs.
Daugiau nuotraukų (2)
O man daug skanesni minkšti. Ir man pavyko. Šį kartą jie tokie, kokius mėgstu. 
Jeigu nenorite labai saldžių kūčiukų, dėkite šiek tiek mažiau cukraus. 
Iš normos iškepiau 4 dideles skardas kūčiukų.
Užtruksite daugiau nei 1 valandą (man kūčiukų gaminimas ir kepimas – tikra meditacija).
Minkšti ir saldūs kūčiukai
Reikės:
  • 300 ml šilto vandens;
  • 7 g sausų mielių;
  • 8 v. š. cukraus;
  • 500 g miltų;
  • 30 g aguonų;
  • 2 v. š. aliejaus.
Kaip gaminti
Į šiltą vandenį suberkite mieles ir 2 šaukštus cukraus. Išmaišykite ir palikite, kad mielės suaktyvėtų (pradės putoti).
Į didelį dubenį suberkite miltus, aguonas, likusį cukrų. Supilkite aliejų ir mieles.
Gerai išminkykite. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pakilti 1,5 – 2 valandoms.  
Tešlą permaišykite. Formuokite ritinėlius. Pjaustykite kūčiukus.
Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, kepkite 10–15 min.
Kepant kelis kartus pamaišykite kūčiukus, kad gražiai ir tolygiai apskrustų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.