Mandarinų sausainiai
Reikės:
- 2 mandarinų
- 45 g ryžių miltų
- 65 g migdolų miltų
- 25 g kokosų miltų
- 1/2 a.š kepimo miltelių
- žiupsnio druskos
- 60 g klevų sirupo
- 50 g kokosų aliejaus
- 1/2 a. š vanilės ekstrakto
- 20 g juodojo šokolado
Kaip gaminti
Iš pradžių gaminame mandarinų tyrę. Gerai nuplauname du mandarinus. Dedame juos į puodą, užpilame vandeniu, užverdame ir verdame 15 minučių. Vandenį nupilame ir užpilame švariu. Užverdame ir verdame dar 35 minutes. Mandarinus supjaustome, išimame kauliukus ir sutriname maisto smulkintuvu kartu su žieve. Atvėsiname iki kambario temperatūros ir dedame į šaldytuvą.
Miltus persijojame su kepimo milteliais ir druska.
Šaltą mandarinų tyrę (65 g) surmaišome su sirupu ir vanilės ekstraktu. Pilame ištirpintą kokosų aliejų ir maišome, kol susidarys emulsija.
Permaišome abi mases, įmaišome šokoladą. Tešlą vyniojame į maistinę plėvelę, suplojame į blyną ir dedame į šaldytuvą 15 min.
Iš tešlos formuojame sausainius.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių.
Atvėsiname ant grotelių.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Sveikas receptas“.