Šaltai rūkyta lašiša: ir skonis, ir kvapas – neapsakomai puikus

2020 m. gruodžio 20 d. 12:05
„Riebus katinas“
Receptas
Šį kartą žuvį rūkiau su smagia „Šefas ant ratų“ kompanija. Kaip matysite iš nuotraukų – lašišos didelės, po 5-7 kg. Iš viso išrūkėme daugiau nei 20 kg. Rimta komanda, rimtas ir kiekis.
Daugiau nuotraukų (19)
Lašišos filė supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Tinka ir papilvė. Nuplauname šaltu vandeniu. Išimame kaulus.
Marinatui: 
  • 1 dalis rudojo cukraus, 
  • 1 dalis druskos, 
  • krapai, 
  • smulkiai sutarkuota citrinos žievelė. 
Viską sumaišome.
Ant plastikinio indo dugno pilame marinato mišinio, ant viršaus dedame lašišos gabaliukus, ant viršaus – vėl marinatas.
Visiškai užpylę lašišą dedame 2-3 paroms į šaldytuvą. Kol lašiša marinuosis, ją būtina kartkartėmis pavartyti, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai. 
Išėmę žuvį, kruopščiai nuplauname viską šaltu vandeniu. Nusausiname popieriumi. Tada vėl keletai valandų į šaldytuvą, kad visiškai pasišalintų drėgmė.
2 paras rūkome rūkykloje. Šį kartą rūkymui naudojome drožles ir pjuvenas. 
Vienos įkrovos drožlių užtenka 4-6 val., pjuvenos rusena ilgiau – apie 9-12 val. 
Ar verta tiek pačiam vargti? Atsakymas – žinoma.
Pirktinė šaltai rūkyta lašiša net negali lygintis skoniu. Tai tas pats kas lyginti zaparožietį su mersedesu.
Skonis ir aromatas neapsakomas. Užtrunka ilgai, bet rekomenduoju.
Po tokio patiekalo žuvų taukų gerti nereikės. 
rūkyta lašiša^Instantreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.