Ožkų sūrio, burokėlių ir citrusinių vaisių salotos
Reikės:
- VEGETA NATUR prieskonių salotoms
- 6 vidutinių nuluptų ir labai plonai supjaustytų burokėlių (jei įmanoma, mišrios spalvos)
- 4 v. š. sidro acto
- 2 v. š. cukraus
- alyvuogių aliejaus
- 50 g stambiai supjaustytų anakardžių riešutų 50 g įvairų valgomųjų sėklų mišinio
- 1 v. š. sojų padažo
- 2 v. š. skysto medaus
- 200 g plonai supjaustyto ožkų sūrio
- šiek tiek gražgarsčių
Padažui:
- 1 apelsino sulčių
- ½ greipfruto sulčių 1 v. š. grūdėtųjų garstyčių
- 1 v. š. skysto medaus
- 100 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti
Plonai supjaustytus burokėlius dėkite į didelį dubenį, įpilkite sidro acto, cukraus ir VEGETA NATUR salotoms skirtų prieskonių bei gerai išmaišykite.
Išdėliokite burokėlius lėkštėje, ant viršaus dėkite šiek tiek garžgasčių.
Sumaišykite visus padažo ingredientus ir apšlakstykite salotas.
Ant viršaus suberkite ožkos sūrio gabaliukus ir anakardžių riešutus.
Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę ir paskrudinkite riešutus bei sėklas apie 1 minutę.
Tada įpilkite sojų padažo, medaus, aliejaus ir vos vos pakaitinkite.
Apliekite salotas ir patiekite.