Iš tiesų jie velniškai skanūs. Valgytojai net pirštelius aplaižo ir griebia, kol dar yra. Labai rekomenduoju – viskas taip paprasta, kad pavyks ir nepatyrusiems kepėjams“, – rašo Gintas.
Štai jo receptas.
Velnio šonkauliukai
Reikės:
- 2 kg kiaulienos šonkaulių
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
- ką tik maltų pipirų
Šonkaulius supjaustykite į kelias dalis, kas 3-4 kauliukus, aptepkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite ką tik maltais pipirais ir sudėkite į skardą.
Padažui reikės:
- 3 v. š. pomidorų pastos
- 3 didelių česnako skiltelių
- 3 a. š. druskos
- 3 v. š. Vorčesterio padažo
- 3 v. š. raudonojo vyno acto (tinka ir balzaminis)
- 3 v. š. medaus
- 3 v. š. garstyčių miltelių
- 1 v. š. imbierų miltelių
- 2 v. š. sutarkuoto šviežio imbiero
Kaip gaminti
Sumaišykite padažą, aptepkite šonkauliukus, dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 45 minutes.
Ištraukite skardą, apverskite šonkauliukus, aptepkite nutekėjusiu padažu ir kepkite dar 25 minutes.
Supjaustykite smulkiau arba dėkite ant stalo nepjaustytus ir patiekite su šviežių kopūstų salotomis.
Kam norisi – galima ir bulvyčių pasikepti.
„Skanių švenčių“, – palinkėjo Gintas.