Pagal šį receptą galima ruošti bet kokią baltą žuvį, o šaldytai geresnio recepto nesu radusi.
Viskas labai paprasta ir greita, o nuostabiausia, kad patinka net ir išrankiems vaikams, kurie ne itin mėgsta žuvį. Taip paruoštą visada suvalgo ir net paprašo pakartoti. O jau padažo skanumas! Labai rekomenduoju išbandyti“, – savo receptą konkursui „Skanios šventės“ atsiuntė Vaida.
Dalijamės receptu.
Menkė, troškinta su svogūnais ir morkomis
Reikės:
- 2-4 menkės (ar kitos baltos žuvies) filė
- 1-2 morkų
- 1-2 svogūnų
- 1 poro
- šlakelio aliejaus
- sojų padažo
- 1 citrinos
- prieskonių žuviai
- 2 v. š. miltų
- 3-4 v. š. grietinės
Kaip gaminti
Žuvį supjaustykite gabalėliais, išdėliokite lėkštėje, apibarstykite prieskoniais ir gausiai apšlakstykite sojų padažu. Kol ruošite daržoves, žuvis spės pasimarinuoti.
Morką sutarkuokite, svogūnus ir porą supjaustykite pusžiedžiais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite daržoves ir apkepkite maišydami. Kai daržovės kiek apkeps, ant jų sudėkite žuvį ir apliekite padažu, pagamintu iš grietinės, poros šaukštų miltų ir citrinos sulčių.
Uždenkite keptuvę, sumažinkite kaitrą ir patroškinkite viską 10-12 minučių.
Paragaukite, jei trūksta sūrumo, pagardinkite sojų padažu, jei trūksta rūgštumo – citrinos sultimis.
Taip pat žuvį galima ruošti orkaitėje: viską ta pačia tvarka sudėkite į kepimo indą ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę maždaug pusvalandžiui.
Patiekite su virtais ryžiais ar bulvėmis. „Skanaus!“ – palinkėjo Vaida.